14 Mayıs 2012 Pazartesi

Dünyaya Pembe Bakın

Tuana'dan sonra pembe renge ayrı bir gözle bakmaya başladım. Kızımın bebekliğinde her ne kadar pembeden başka renk birşey bulamamanın verdiği kızgınlığı yaşasam da bu rengi seviyorum. Bu aralar dolaşırken gözüme ilişen pembeleri de sizlerle paylaşmak istedim. Yasemin de pembe sevdama destek çıktı ve bana hemen Paşabahçe ürünlerini gönderdi. Ben de bu kadar ürünü beğenmişken paylaşmadan edemedim.

İlk olarak İkea'da bu yemek takımını görünce vuruldum. Pembe runner, peçete ve tealight feneri de birlikte düşününce harika... Yine o sofraya Chakra'nın dekor çiçeklerinden de yerleştirin ve değmeyin keyfine...

IMG_9173 DSC03354
Eh sofranız boş mu kaldı. Paşabahçe'den alacağınız sürahi, servis tabağı ve bardaklarla şenlendirmeye devam edin sofranızı.
  pbahce2

Bir de antika ferforje yatak sevdamı bilen biliyor. "Fatmagül'un suçu ne"yi biraz da antikalar yüzünden izliyorum. Geçen sezon Fatmagül'un kırmızı bir ferforje yatak başı vardı hayrandım. Geçen hafta da bu yatağı görünce fotoğraflamadan edemedim :) Beğeninize sunulur...

DSC03353

İyi haftalar...

11 Mayıs 2012 Cuma

"Balkon Keyfi" Vakti Geldi

Oturduğumuz sitede (ve sanırım genel olarak tüm apartmanlarda) bir balkon kapatma adeti var. Biz eşimle inatla karşı çıkıyoruz buna. Bahsettiğim tamamen odaya katmak ya da pimapenlerle kapatmak. Balkon amacından çıkıyor bence bu durumda. Hani iki balkonunuz olur da birini kapatırsınız neyse... Sadece katlanır sistemler çok kullanışlı. Ama yazlıkta balkonun keyfini çıkarmaya alışmış biri olarak açık balkondan da vazgeçemiyoruz.

 
Kışın biraz zahmetli oluyor. Çiçekleri soğuktan koru, buz havada balkon temizle... Ama yaz geldimi de doymayın keyfine. Aynı evimiz gibi balkonumuz da cıvıltılı. Yine emayeler ve kuşlar başrolde. Ana renk turkuaz mavi. Rafın üstünde boyadığım seramik uçan kuşlar var. Köşedeki boruyu süsleyen, birkaç sene önce Tchibo'dan aldığım saksılarımı çok seviyorum. Tüp dolabının üstü de çiçekler ve objelerle süslü. Kuş yuvasını ben, posta kutusunu (ayçiçekli) da halam ahşaptan boyamıştık.
 
Duvarlarda tealightlıklar mevcut. Klima borusunu güzelleştirme çalışmalarım da devam ediyor :) Duvardaki saksılarım ise Çeşme'den. Oralara gidenler bilir. Çeşme-Alaçatı'da bu saksılar pek meşhurdur. Fenerlerim ve askılı saksılarım da Tchibo'dan. İkea'dan sonra Tchibo da evimizin herşeyi :)

IMG_9998
Balkonumuza bir mavilik daha kattım bu sene. İkea'da bu örtülerin kirmizi ve siyahı da var. Kumaş gibi bir dokusu var ama su geçirmiyor. Çok kullanışlı.

Ben şimdi balkon keyfine gidiyorum... Herkese sevgiler

3 Mayıs 2012 Perşembe

Neşeli Kapılar

Duvarda da kapılarda da boşluk sevmiyorum kardeşim. Her yer cıvıl cıvıl olmalı. Baktıkça mutlu olmalıyım, sevdiğim şeyleri her önünden geçişte görmeliyim. Emayelerim, kuşlarım, fotoğraflar, kartlar, anılar olmalı...Mesela sokak kapım. Evden her çıkışımdan önce sevdiklerimin fotoğraflarına ve bana yollanan kart-resimlere bakma şansı veriyor bana. Kapının üstündeki borular ise bir işlev daha kazanıyor. Pinokyom, uğur fillerim, nazar boncuğum, balığım... Seviyorum ben onları. Mutfağımın simgesi ise emaye tabağım. Altındaki 11'in özel bir anlamı yok. Bu yüzden daha da anlamlı. Duygu'da (Evvel Zaman Antika) 11 numara vardı onu aldım sadece bu. Sırf emaye diye.. Tabağımın altına da çok yakıştı.
 
Banyomun kapısındaki seramik WC yazısını Rodos'un Lindos kasabasından almıştım. Olur da Rodos'a giderseniz mutlaka Lindos'u da görün. Eşeklerle gezi de yaptırıyorlar. Eşeklere binilen yerden düz ilerlediğinizde yolun sola döndüğü noktadaki dükkan bir harika.
Evimizin kısacık koridoruna giriş kapısında ise kuşlarım var. Kuş ve mevlevilerim keçeden.
 
Tuana da annesine benzeyecek bu gidişle. Sürekli "bana stipır (sticker) al" diyor :) Kapısının alt yarısının tasarımı ona ait.
Bizim odanın kapısında ise Türki cumhuriyetlerde erkek çocuklara sünnetlerde giydirilen yöresel bir kıyafet var. Üzerindeki süslemeler çok hoşuma gittiğinden almıştım.
 
Sizin de böyle dümdüz kapılarınız varsa şenlendirin onlari. Herşey bir çiviye bakar :) Kolaylıkla yapabilirsiniz...