20 Mart 2012 Salı

Bir Ayakkabılık Hikayesi

Sevgili Pınar benden bu hikayeyi yazmamı istedi. Çok da iyi yaptı. Sizlerden gelecek fikirler her zaman bana paylaşacaklarımla ilgili ilham verecek. Pınar zaten evimi bildiğinden tam bir nokta atışı yaptı :)


Evimizin girişinde Tepe Home'dan aldığımız bir telefon sehpası ve üzerinde de onunla uyumlu aynası var. Ayakkabıları başlarda karanlık odamızdaki dolapta muhafaza ediyorduk. Ama zaman geçip de mevcut dolaplara sığamamaya başlayınca dedik ki bize bir ayakkabılık lazım. Boşalan ayakkabı raflarını da başka eşyalar alacaktı tabi...
IMG_8497
Bu noktada salondaki kitaplığımızı da yapan marangozumuza danıştık. Sehpa ile aynı renkte eskitme bir dolap yaptı bize.
İstersek başka bir evde ayakkabılık dışında raflı bir gardrop olarak da kullanabileceğimiz, yatak odasına, mutfağa, heryere yakışabilecek bir dolap. Üstündeki taca da aynı sehpadakine benzer bir kabartma motif yaptı. Ben dolabımızı çok severek kullanıyorum.

IMG_8499
IMG_8498
Geçenlerde mevcut kitaplığımıza ilave dar, Cd/Dvd'ler için raf da yaptırdık ustamıza. Orjinaliyle çok uyumlu oldu. Şimdiden doldu bile. Yine düşünmeye başladık yeni alınan Cd'ler nereye sığacak diye.
IMG_8506
Şimdi bir de yazlığa tv sehpası yaptırmayı düşünüyoruz. Model kafamda netleşti gibi. Yapılsın onu da fotoğraflar paylaşırım sizinle. Herkese iyi haftalar...

15 Mart 2012 Perşembe

Hobi İşleri - Evdekilere Ufak Dokunuşlar III

BAHARAT RAFI

İkea, gezmekten en çok keyif aldığım dev mağazalardan biri. Tüm ürünleri güzel, kullanışlı. Tek dezavantaj oradan aldiğınız özellikle obje ve bazı mobilyaların size özel olma şansı yok. Aldığınız birşeyi her evde görme ihtimaliniz var. Bunun için kendi katkılarınızla size özel hale getirmeniz gerekiyor bu objeleri.

IMG_9104

Mesela size önceden de bahsettiğim ikea rafım. Anneanne-babaannelerimizin evlerinde görmeye alışkın olduğumuz tipte bir raf bu. Ben bu rafta emayelerimi seyretmeyi seviyorum. Sık sık da değiştiriyorum düzenini. Bu rafı sevgili kuzenim Serap, ben ve sevgili arkadaşım Duygu yakın zamanlarda aldık. Hepimizinki kendimize özel çünkü üzerindeki objelerimiz farklı. Resimlere bakınca hepimizdeki tavuk-horoz aşkını farkedeceksiniz. Bana bu merakı kuzenim ve Duygu bulaştırdı :)

Kuzenimin rafı:
IMG_4405

Duygu'nun rafı
duygu

Size asıl bahsetmek istediğimse ikea baharat rafım. Bekvam baharat rafı ham ağaçtan yapılmış kullanışlı bir raf. Tezgah üstünde fayansa rahatlıkla monte edilebilecek yapıda.

IMG_8263

Mutfak tezgahımdaki çay-kahve ve tuz için olan baharatlıklarım yaprak yeşili tonlarında. Sürekli kullandığım diğer baharatları da elimin altında bulundurmak ve teyzemin verdiği eski cam işi kavanozlarımı da görünür kılmak istiyordum. Bu sebeple geçen sene bu rafı aldığımda halamdan bir ahşap boyama projesi rica ettim :) Halacığım rafı tam objelerime uygun bir yeşile boyadı. Daha sonra da el emeği göz nuru minik çiçekleri yaptı. Rafım bana özel hale gelmiş oldu. Siz de böyle bir rafa ihtiyacınız varsa uygun renklere boyayıp desen yapabilirsiniz.

IMG_2687
Ya da beyaza boyayıp peçete ile desen yaratabilirsiniz. Tıpkı kuzenimin yaptığı gibi.
Umarım bu çalışmalar size de bir fikir verir...

9 Mart 2012 Cuma

Mağazalardan Notlar

Hobi işlerine bir ara verip sizinle gezdiğim mağazalarda beğendiklerimi paylaşmak istedim. Mağazalarda beğendiğim obje ya da dizaynları cep telefonumla fotoğraflıyorum. Görüntü kalitesi çok iyi olmayabilir ama 2012 başından beri çok hoşuma giden birkaç görüntü var aşağıda.

En çok ziyaret ettiğim mağazalardan olan ve hem kıyafetlerini hem de dekoratif objelerini çok beğendiğim Yargıcı'nın bu dekoratif objeleri satmaya başlaması da beni çok mutlu etti. Aşağıdaki şişelere bayıldım. Malesef evimde koyacak yerim yok. Müstakil bir eviniz varsa ya da yeriniz genişse özellikle yeşilleri bu şekilde iki ya da üç boy alıp değerlendirebilirsiniz.
 

Yine çok sevdiğim Zara Home'da çocuk bölümünü sık sık ziyaret ediyorum. Tuana'ya bu ara üç tane yastık aldım. Geçen yaz yatağını büyüttüğümüzde de iki yatak örtüsü almıştım. Aşağıdaki bebek yatağına bayıldım. Bir de modern versiyon kelebekli patchwork yatak örtüsü çok hoşuma gitti. Tuana'nın odasında perdeleri kelebekli. Ayrıca duvarlarında da kelebek yapıştırmaları var o yüzden kelebekli herşey ilgi alanıma giriyor.
DSC02848

DSC02882

The Woo'nun bize yakın bir avm'de açılmasıyla çok mutlu oldum. Bu senenin başında vitrindeki bu konsol düzenlemesi harikaydı. Özellikle bej baharat takımına dikkatinizi çekerim. Yine kuşlu kavanozlar ve tereyağlıklar çok güzel..Bir ara mutlaka uğrayın.
DSC02691

Mudo'nun birçok ahşap kuşlu objesi var yeni sezonda. Aşağıdaki de bunlardan biri... Ayrıca tutma yeri horozlu, porselen kapaklı, altı cam kavanoz seti getirmişler. Hem fiyatı çok uygun hem de güzel. Ben hemen bir tane kaptım..
 

Park Bravo'nun vitrininde de eski dikiş makinesi ayaklarına ahşap üstler kesip dört-beş tanesini yanyana koymak suretiyle bir büfe oluşturmuşlar. Bu fikir de deftere yazıldı.
DSC02830

Son olarak da Mavi Jeans'in vitrinindeki bu düzenleme bir emaye canavarı olarak benim gözümden kaçmadı tabi ki. Emaye ocak ve üzerindeki kova.... Nefis...
DSC02889

Arada vitrin/ürün paylaşımlarım olacak... Yeni sezon ürünleri mağazalarda yerini aldıkça ben de gezip paylaşmaya devam edeceğim :)

3 Mart 2012 Cumartesi

Hobi İşleri - Evdekilere Ufak Dokunuşlar II

TAKI ASKILIĞI

Eminim benim kadar takı meraklısı olan birçok bayan vardır. Alırız alırız sonra da nerede nasıl saklayacağımızı bilemeyiz. Kutulara koysak görmedikçe unuturuz. Elimizin altında olmalı ki her an takabilelim. Bu sebeple her ne kadar hepsini gözümün önünde bulunduramasam da en azından kolyelerim için bu yöntemi buldum. Hem çok dekoratif oldu hem de hepsi ulaşılabilir durumda.

IMG_8101

Eğer evinizde bende olduğu gibi kullanılmayan düzgün bir tahta parçası varsa hobi mağazasından vernik alıp vernikleyebilirsiniz. Ya da cilasızsa ve rengini beğenmiyor ve değiştirmek istiyorsanız su bazlı akrilik boya da alıp dilediğiniz renge boyayabilirsiniz. Sonrasında tahtanızın boyuna göre istediğiniz adette çekmece kulbu alıyorsunuz ki bu noktada benim tercihim "Zara home". Bu kulpları tahtanıza vidaladıktan ve ahşabın arkasına da çerçeve asma aparatlarından çaktıktan sonra tek yapılacak iş duvara delikleri del(dir)mek.



Küpeleriniz için de şu anda birçok mağazada satılan delikli dekoratif tellerden tercih edebilirsiniz. Yüzükler içinse benim vazgeçilmezim kuşlu döküm tabağım... Bu sayede en sık kullandığım küpe ve yüzükler de banyoda her an gözümün önündeler.

Yakında : Hobi İşleri-Evdekilere Ufak Dokunuşlar III (Baharat rafı)